Tokom vikenda aviokompanija „Junajted erlajns“ otkazala je letove za Nju Delhi, zbog zabrinutosti za zdravlje. Indijska prestonica obavijena je gustim, toksičnim smogom, piše portal Npr.org.

Mikroskopske čestice u vazduhu štete disajnim organima i mogu uzrokovati druge probleme. Nivo tih čestica u Nju Delhiju je oko 75 puta veći od granice koju Svetska zdravstvena organizacija (SZO) smatra bezbednom.

Anumita Rojčouduri, izvršna direktorka istraživačkog odeljenja Centra za nauku i okolinu u Nju Delhiju kaže da je zagađenje vazduha toliko da, osim što su otkazani letovi za vikend, zatvorene su i fabrike i škole.

– Ako ste danas u Delhiju, vidite ćebe tamnog smoga usred dana, a sunce se maltene ne vidi. Zadimljeno je i vidljivost je veoma niska. Svi koji su sada vani se guše. U gradu su svi veoma zabrinuti, ali očekujemo to svake zime jer u Nju Delhiju nema vetra koji bi to razduvao – kaže Rojčouduri.

– U gradu su izdata uputstva u kojima se savetuje smanjenje ličnog izlaganja zagađenju. To znači da se ljudima preporučuje da ne izlaze van, ako baš ne moraju, da ne rade teške vežbe, da ne dozvole deci da se igraju vani, čak i da se ne bave sportom na spoljnim terenima.

Indijska vlada je na ovogodišnju krizu zagađenja odgovorila zatvaranjem nekih industrijskih postrojenja i fabrika, a parking se naplaćuje četiri puta više.

– Mi sada trebamo sistemske reforme. Planovi za hitne slučajeve zahtevaju pojačani sistem javnog prevoza i cene parkinga, a možda bi se mogao uvesti i sistem parnih i neparnih tablica za vožnju automobila – ističe Rojčouduri.

Ovaj sistem postoji u Pekingu i funkcionište tako što vozači čiji automobili imaju tablice koje se završavaju neparnim brojem mogu voziti ponedeljkom, sredom i petkom, dok parni brojevi voze utorkom, četvtkom i subotom.

– To zahteva dugoročniju sistemsku reformu i ka tome treba da idemo – kaže Rojčouduri.

Na širem nivou, kako je istakla, postoje tri ključne tranzicije – energetska, koja podrazumeva čistija goriva, mobilna, odnosno smanjenje zavisnosti od automobila i prelazak na javni prevoz, te menadžment otpada. Značajna količina zagađenja stvara se paljenjem otpada, kao i prašinom i otpadom sa gradilišta.

– Ako možemo udariti na sva tri fronta, to će nam doneti čišći vazduh – zaključila je Rojčouduri.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI