Zbog protesta stanara naselja Stepa Stepanović na Voždovcu, koji je na Trgu Slavija počeo tačno u podne, u ovom delu grada došlo je do velikih promena u saobraćaju, ali i u gradskom prevozu. Ipak, blokada je trajala samo 50 minuta, te se polako sve vraća u normalu.

Okupljeni na Trgu Slavija

Stanari Stepe, njih nekoliko stotina, bilo je blokiralo centralni gradski trg, baš kao što su to nekada učinili taksisti, samo za vreme radnog dana, a ne vikendom.

Nešto manje od sat vremena u prekidu je bio tramvajski i trolejbuski saobraćaj u ovom delu grada, dok putnička vozila nisu mogla da izlaze iz Nemanjine ka Slaviji, niti ka Deligradskoj ulici, odnosno da ulaze sa Slavije u Bulevar oslobođenja, pošto su se stanari Stepe nalazili na kružnom toku, neposredno ispred “Mekdonaldsa”.

Ovako je izgledala blokada

Ceh su platile trolejbuske (21, 22, 28, 29) i tramvajske linije (2, 3, 9, 10, 14) koje prolaze ovuda, dok su autobuske išle nešto modifikovanim trasama.

Zbog blokade Slavije došlo je do problema u funkcionisanju saobraćaja u svim okolnim ulicama: Nemanjinoj, Bulevaru oslobođenja, Makenzijevoj, Beogradskoj i Kralja Milana.

Međutim, oko 12.50, posle kraćeg obraćanja jedne pripadnice Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović (USNSS), okupljeni su napustili kružni tok i preselili se u park u Beogradskoj ulici.

Stanari Stepe protestuju jer su nezadovoljni što će u njihovom naselju biti izgrađena crkva, pre nego neki drugi objekti koji su im obećani pre useljenja – još jedan vrtić, škola i dom zdravlja.

Vojvoda Stepa na plakatima

Oni, ali i građani koji ih podržavaju, došli su sa transparentima “Tražim leđa, ponude u Inboks”, “Hoćemo školu, platili smo”, “Stepa da blista sa baby”… Stanari Stepe su doneli i razglas sa kojeg se pušta muzika, a prisutan je i veliki broj dece.

Na Slaviji se nalazi i nekoliko policijskih patrola kako bi se izbegao bilo kakav eventualni incident.

Reply
Share this

Blic online