Punih 70 godina misteriozna osoba ostavljala je cveće na grobu 12-godišnjeg dečaka Karla Šarpa, koji se utopio 1947. na obali u južnom Velsu tokom izleta s izviđačima.

Njegova sestra En Šarp-Ker (77) uz pomoć BBC-jeve televizijske emisije nakon godina traganja otkrila je ko je osoba koja se još uvek seća njenog brata, nakon što je na njegovom grobu redovno pronalazila cveće i stihove.

Tajni posetilac bio je 84-godišnji Ronald Simor-Vestboro, prijatelj iz detinjstva koji je bio s njenim bratom na kobnom putovanju i s njim delio šator noć pre nego što se utopio.

Vestboro je rekao da mu je Karl bio najbolji prijatelj u izviđačima, i da je upravo on bio dečak koji ga je pronašao kako pluta u moru, licem okrenutim prema dnu.

En i Ronald susreli su se prvi put u BBC-jevoj emisiji ”Neznanac na grobu moga brata” koja je otkrila ovu misteriju.

Rekao je da nije znao da ga En traži, kao ni da je Karl uopšte imao sestru. Ona je u vreme nesreće imala 7 godina, a pre dve godine apelovala je na sve koji su posećivali grob njenog brata da joj pomognu u potrazi.

– Vrlo sam ushićena. Bilo je ovo zanimljivo putovanje – kazala je En nakon što je otkrila zagonetku koja ju je mučila godinama.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI