Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević rekao je da je Specijalni policijski tim tokom današnjeg saslušanja tražio od njega da se izjasni o tri slučaja.

Medojević je naveo da se prvi odnosi na navodnu ulogu operativaca Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Zorana Lazovića i Duška Golubovića u švercu kokaina za Italiju.

– O tome postoji dosije u italijanskim službama bezbednosti, specijalizovanim agencijama za borbu protiv narkotika i Ministarstvu pravosuđa. Umesto da se obrate ministru pravde Crne Gore Zoranu Pažinu, da on zatraži informacije od italijanskih kolega i reši posao za pet minuta, oni zovu mene – rekao je Medojević, koji je i lider Pokreta za promene.

On je naveo da se drugi slučaj tiče navodne naredbe bivšeg premijera Mila Đukanovića da se 24. oktobra 2015. godine puca na demonstrante DF-a.

– On je u Operativnom centru ANB-a naredio da se puca u narod. Postoje kamere i svedoci, to je lako utvrditi. Tu su još bili Ranko Krivokapić, Raško Konjević i Duško Marković – rekao je Medojević.

On kaže da se izjasnio i o slučaju u kojem je obavestio nadležne organe, a koji se odnosi na odluku glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da, po dogovoru sa braćom Đukanović, zatraži ukidanje njegovog poslaničkog imuniteta, a sve s ciljem da u Spužu bude organizovan napad na njega.

Medojević kaže da je ove slučajeve “pokrenuo” vrhovni državni tužilac Ivica Stanković 27. decembra prošle godine.

– To je vrlo interesantan momenat. Ne znamo da li je ovo inicirao neko spolja – rekao je Medojević.

On tvrdi i da Specijalnom policijskom timu, dok je Katnić glavni specijalni tužilac, neće davati informacije koje dobija od poverljivih izvora iz ANB-a, Uprave policije, Tužilaštva.

– Neodgovorno je očekivati da dajem objašnjenja Katniću, koji ima kontakte sa licima visoko pozicioniranim u vrhu organizovanog kriminala. Imam sumnje da su ga na funkciju postavili Milo Đukanović, pobratim Zoran Lazović i grupa bliska Acu Đukanoviću. On ne može da vodi ove istrage jer je u sukobu interesa – tvrdi Medojević, koji je najavio da će ubuduće na konferencijama za novinare iznositi poverljive informacije do kojih bude dolazio.

Reply
Share this