Život nije bio milosrdan prema Ani Vang. Kada se rodila, otac joj je bio u zatvoru, a majka je živela u kući njegovih roditelja. Ubrzo se, međutim, preudala i ostavila malu Anu s babom i prababom, takoreći bogu iza leđa. Planinsko selo Džujuan, u provinciji Guidžou, na jugozapadu Kine, toliko je malo da ga nema ni na Guglu.

Devojčica je u međuvremenu napunila pet godina i brine o baki, koja pati od teškog oblika artritisa, i prabaki, koja ima 92 godine.

Ana nema detinjstvo. Vodi brigu o domaćinstvu, neguje dve starice i prehranjuje sve tri.

Pre nego što skuva ručak, odlazi u polje svojih komšija, koje su joj dozvolile da bere povrće. Ubacuje ga u korpu, privezanu na leđima.

Pročitajte i:

Kada se vrati kući, vešto potpaljuje vatru u šporetu da bi skuvala ručak.

Posle toga čisti kuću i brine o bakama, koje su upućene na nju. Hrani ih, vodi u toalet i kratke šetnje ispred kuće i kupa ih, poput iskusne negovateljice, piše “Stern.de”.

Iako hrabro ispunjava sve svoje obaveze, Ani je često teško oko srca. Iako voli baku i prabaku, život bez roditelja, vršnjaka i uz brojne obaveze pretežak je za njena nejaka pleća. Ponekad oseti snažnu želju da vidi oca.

Ništa od toga nije pokazala novinarima, koji su je posetili početkom marta. Njima je rekla da će se svaki dan brinuti o bakama, kojima želi “da budu zdrave”.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI