Hrvatska policija nije želela zvanično da potvrdi da lobanja pronađena u nedelju ujutru u mestu Tržić Tounjski, nedaleko od Ogulina, zaista pripada studentkinji iz Francuske koja je nestala 2014. godine na lokalnom muzičkom festivalu, ali nezvanično, gotovo je izvesno da pronađeni ljudski ostaci pripadaju Ani Sesil Pinel (23), piše “Jutarnji list”.

U toku je identifikacija ostataka u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati, objavila je policija, naglašavajući da dok DNK analiza to ne potvrdi, ne može se tvrdi da je reč o studentkinji arhitekture i urbanizma koja je poslednji put viđena 21. jula 2014. godine na festivalu “Memento Demento”.

“Jutarnji list” saznaje da je na lobanji koju su lovci pronašli u šumi nadelko od mesta gde je poslednji put viđena vidljiv prelom baze lobanje kod slušnog otvora, na desnom slepoočnom delu. Nezvanično, prema predmetima pronađenima uz telo, čizmama i narukvici – ulaznici s festivala, a pogotovo slušnom aparatu koji je pronađen pored tela, istražitelji su prilično sigurni da ostaci pripadaju Ani Sesil Pinel (23) koja je zbog problema sa sluhom koristila slušne aparate.

Ana je inače sa prijateljima putovala Evropom obilazeći muzilke festivale. Pre Hrvastke bili su u Austriji, a naredna trebalo je da bude Portugal.

Roditelji čekuju vesti

Kada je do Žaslin i Majkl Pinel, roditelja nestale studentkinje, tačno godinu dana nakon njenog nestanka, došla informacija da je na tounjskom području pronađeno nepoznato mrtvo telo, pretrnuli su od straha misleći da bi to mogla da bude njihova ćerka. Ispostavilo se da je reč o nestalom muškarcu.

MISTERIOZNI NESTANAK Francuskinji se u Hrvatskoj izgubio svaki trag pre tri godine, a sada su nađeni NJENI OSTACI

To je razlog zašto im prve informacije o pronalasku tela u Tržiću Tounjskom u nedelju odmah nije preneo njihov sin, već je to uardio tak kada se saznalo da je pronađen i slušni aparat.

– Sada moramo da čekamo rezultate DNK analize. Dok nam ne potvrde da se radi o njoj, ne možemo ništa da govorimo. Dok čekamo te informacije, mešaju nam se bol i velika tuga – poručili su Anini roditelji.

Reply
Share this