Nekadašnja hrvatska premijerka i članica HDZ, Jadranka Kosor, pomno je pratila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, a svoju ogorčenost čitavim tokom tog dogadjaja revnosno je iznosila na tviteru, a i primedbe i kritike račun predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Kosorova je očekivala da se predsednik Vučić lično izvini za govor u Glini 1995.

A kada su mediji objavili da je novinarka RTL izjavila da su s Pantovčaka tražili da se Vučiću ne postavljaju pitanja u vezi tog govora, Kosorova se obrušila na predsednicu Kitarović, a posebno ju je iznervivralo to što je na rukavu Kitarovićevog kaputa u kojem je dočekala Vučića bila izvezena reč “hrabrost”.

– Svi znaju šta je pisalo po rukavima. Jer je sad normalno da svi znaju čitati glagoljicu, ne?! – rekla je ona.

Na jednom od tvitova je zapitala: “Zašto predsednika RS ne vode danas u obilazak Karlobaga, Ogulina, Karlovca ili Virovitice. Ili jako poznatu mu Glinu. Tek da vidi kako stvari stoje i da se njegovi snovi nisu ostvarili i da, kad to kažemo, nije uvreda nego istina”.

I u utorak je nastavila u istom tonu prema predsednici Kitarović, koja je učesnike protest nazvala marginalcima.

– Svi ti marginalci brzo će opet biti svi ste vi moji pa će uzvratiti sa svi smo mi tvoji. Ne brinite – navela je Kosor.

Potom je usledila njena poruka:”Usred Hrvatske Vučić čita nam lekciju o poniznosti i mržnji. Manipuliše činjenicama o “ličnom unižavanju” hrvatskih novinara. Sjajna predstava za njegovu javnost i još jedan dokaz uzaludnosti ove posete.

A potom je konstatovala i da bi: “Zbog uzrujavanja dragoga gosta pitanjima o govoru u Glini, sad i hrvatski novinari mogli postati ‘marginalne gupe”.

Kritikujući Kitarevićevu, Kosorova joj je zamerila prisustvo na skupštini Srpskog narodnog vijeća.

-Kad joj je to trebalo, rekla je da nikada neće doći na skup SNV! Na božićni prijem ove godine nije poslala ni izaslanika. Ali s Vučićem, može i na SNV – napisala je na Tviteru.

Dodala je i da: ” Kad nam Vučić drži predavanje o toleranciji, prošlosti i brisanju granica! Hvala svima koji su nam to omogućili”.

Potom se još jednom osvrnula na izvezenu poruku na rukavima koji je nosila Kitarović poručivši: “A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici”.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI