Uprava policije Hrvatske potrdila je da je večeras uhapšeno pet osoba osumnjičenih za krivična dela u vezi sa stečajnim postupcima, navodeći da je među njima i zvaničnik Trgovačkog suda.

“U toku je sprovođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad pet osumnjičenih osoba, koje su uhapšene. Možemo potvrditi da se među uhapšenima nalazi i zvaničnik Trgovačkog suda”, saopštili su iz policije.

“Jutarnji list” navodi da je reč o sudiji Trgovačkog suda Vesni Malenici, te da je među uhapšenima i stečajni upravnik “Gredelja” Pero Hrkać.

Državno sudsko veće ranije danas je na zahtev Uskoka ukinulo imunitet Malenici, koja je tokom 2016. godine u čak osam slučajeva postavila za stečajnog upravnika Peru Hrkaća, što je, pretpostavlja se, bio povod za pokretanje istrage.

Oni su, kako prenose mediji, osumnjičeni da su zloupotrebili položaj kako bi pomogli pojedinim strankama u stečajnim postupcima i na taj način izvlačili novac za sebe.

Akcija se provodi već duže vreme i, prema nezvaničnim informacijama, hapšenje je bilo planirano tek sutra ujutro, ali je iznenada donesena odluka da bude provedeno večeras.

Hrvatski mediji prenose da su pretresi u stanovima osumnjičenih u toku.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI