Vatrogasci danima gase požare na hrvatskoj obali i ostrvima, a u pomoć su im pritekle i sve raspoložive vazdušne snage. Letelice za gašenje požara do sada su ostvarile oko 700 časova naleta, pri čemu je izbačeno oko 22.000 tona vode.

Požar koji je sinoć buknuo u mestu Tugare kod Omiša proširio se na područje Srinjina prema Splitu, gde je zahvatio nekoliko kuća.

Hrvatski auto-klub (HAK) je saopštio je da je zbog požara u kome gore borova šuma, nisko rastinje, makija i trava, zatvoren put Srinjine-Sitno Donje od crkve Svetog Nikole do mesta Sitno Donje.

Pročitajte još:

Požar gase dobrovoljna vatrogasna društva iz Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Omiša sa 32 vozila i 109 vatrogasaca, a u pomoć su im pritekli i kolege iz Dubrovnika.

“Iako je zatražena pomoć iz vazduha, kanaderi nisu mogli da polete zbog jakog vetra. Vatrogasci procenjuju da će požar gasiti celi dan”, navode iz HAK-a.

Požar u mestu Prpuša, opština Šestanovac je pod nadzorom, ali nije ugašen.

U mestu Bogomolje na Hvaru od sinoć gori gusta borova šuma, a vatru gase tri dobrovoljna vatrogasna društva sa ovog ostrva uz pomoć vazdušnih snaga.

Požar koji je sinoć buknuo kod Perkovića, nedaleko od izlaza sa autoputa A1 kod Vrpolja, još je aktivan. Požari se gase i na ostrvu Pag kod Košljuna, te u Ceranjima kod Benkovca.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI