Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da ne sumnja da će kraljevska porodica rešiti probleme koje ima, nakon što je kraljica Elizabeta Druga dala blagoslov princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl da se povuku sa viših kraljevskih dužnosti.

Džonson je za Bi-Bi-Si rekao da je veliki fan kraljice i kraljevske porodice, koje je nazvao “fantastičnom prednošću naše zemlje”, prenosi Rojters.

– Apsolutno sam uveren da će rešiti ovo, i znate šta mislim, verovatno će moći da ovo lakše reše bez ikakvih mojih posebnih komentara tim povodom – rekao je Džonson.

Britanska kraljica Elizabeta Druga saopštila je juče da se saglasila sa željom princa Harija i njegove supruge Megan da vode nezavisniji život i da je na kriznom sastanku dogovoren prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Kraljica je istakla da “apsolutno podržava” njihovu želju stvore novi život kao mlada porodica, ali da bi više volela da i dalje u potpunosti obavljaju svoje kraljevske dužnosti.

“Zločin prema sirevima”

U istom intervjuu Džonson je otkrio da želi da smrša u 2020. godini, ali da ipak neće postati vegan, jer bi to tražilo mnogo koncentracije i značilo da mora da se odrekne sira, što ne želi.

– Razmišljao sam o tome da postanem vegan u januaru, ali to bi tražilo previše koncentracije. Skidam kapu svakom veganu koji to može – rekao je Džonson u intervjuu za BBC, priznajući da u ovoj godini želi da izgubi neki kilogram.

Džonson priznaje i da ne bi mogao da se odrekne sira.

– Ne možete da jedete sir ako ste vegan. To je zločin prema… sirevima – rekao je Dzonson.

Reply
Share this

Blic online