Pijani britanski turista šetao je po Hvaru obučen u kostim koji je podsećao na džihadističkog teroristu, pišu hrvatski mediji.

Gobsmacked to see a British stag in #Croatia dressed as a #terrorist 2 weeks after the #BoroughMarket #terror attack #journalist #media pic.twitter.com/kjV2zMuGUQ

Na glavi je imao maramu, oko tela lažni bombaški prsluk, a u rukama imitaciju puške, piše “Slobodna Dalmacija”.

Njegova pojava šokirala je sve koji su se zatekli u njegovoj blizini. Pijani ‘terorista’ je s prijateljima ušao i u popularni BB Club.

– Čim su ušli, promenilo se raspoloženje u baru. Svi su bili šokirani i nervozni – komentarisala je Sofi Mesar, jedan od očevidaca, prenosi “Jutarnji list”.

– Najgore je što su oni Britanci. Teroristički napad u Britaniji je bio užasan. Znali su kakve će reakcije izazvati. Bilo je to jako neobzirno – rekla je ona.

Britanac, koji nije želeo da otkrije ime, je međutim rekao: “Ja nisam terorista, ja sam somalijski pirat! Kasnije idemo na brod. Samo se zabavljamo”.

Kasnije se u ime cele grupe izvinio jedan od prijatelja. Kako tvrdi, nisu nikog želeli da uvrede i da su samo želeli da se zabave.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI