Bivši američki predsednik Džimi Karter (94) pušten je danas iz bolnice u koju je primljen pošto je pao i slomio kuk dok se pripremao za odlazak u lov na ćurke, saopštila je danas neprofitna organizacija Centar “Karter”.

U saopštenju, Centar je naveo da je 39. predsednik SAD pušten iz bolnice u Amerikusu u Džordžiji i da će oporavak nastaviti kod kuće.

“On će ići na fizikalnu terapiju, u okviru procesa oporavka od operacije zamene kuka”, navodi se u saopštenju i dodaje da Karter planira da u nedelju održi predavanje u školi u baptističkoj crkvi u gradu Plejnsu, u Džordžiji.

Karterova supruga Rozalin Karter (91), koja je, takođe, primljena u bolnicu na posmatranje i testiranje pošto se u sredu osetila slabo, napustila je danas bolnicu, zajedno sa suprugom, dodaje se u saopštenju Centra “Karter”.

Karter je bio guverner savezne američke države Džordžije od 1971. do 1975. godine i 39. predsednk SAD od 1977. do 1981. godine, a u trci za drugi mandat u Beloj kući pobedio ga je republikanac Ronald Regan.

Karter je 2002. godine dobio Nobelovu nagradu za mir za svoj humanitarni rad, a 2015. godine dijagnostifikovan mu je melanom, oblik raka kože.

Reply
Share this

Blic online