Sve one koji su voleli da gledaju serijal „Žikina dinastija“ obradovaće vest da će se posle više od tri decenije snimati nastavak. Scenario za jedanaesti film pod nazivom „Luda godina“ potpisuje Milena Marković, a režiju Milan Konjević.

– “Luda godina” je punokrvni, novi nastavak čuvenog domaćeg serijala “Žikina dinastija”, ali je uz to i neka vrsta novog početka, nastavlja priču, osvežavajući je novim likovima i zapletima. Dakle, “Luda godina” prati najnovije svetske trendove, pa je u isto vreme i “sequel” i “reboot”. U centru priče je Žikin unuk Miša, ponovo u tumačenju Nikole Koja. Sada je on otac dvojice dečaka od kojih je jedan na pragu ludih godina. Pored toga, Miša je čovek koji se i sam nalazi na izvesnoj životnoj prekretnici i uskoro će se sa svojim sinovima naći u centru jedne velike, urnebesne avanture – priča za “Blic” Milan Konjević.

Reditelj otkriva da je jedan od tvoraca ideje o nastavku Milan Todorović, producent i reditelj, sa kojim je proteklih desetak godina radio na čak tri filma: “Zona mrtvih”, “Mamula” i “Procep”.

– On je kao veliki fan starog serijala došao na ideju da okupi ljude oko ovog projekta, a ključnu ulogu je imala i naša čuvena dramaturškinja Milena Marković, koja je napisala jako zanimljiv scenario u kojem je uspela da sačuva onu nevinost i lakoću starih filmova, sagledanu kroz prizmu savremene filmske komedije. Uz to, njen otac, Jovan Marković, scenarista svih prethodnih filmova serijala, bio je od početka uključen kao supervizor projekta. On je svojim savetima, pričama i entuzijazmom pomogao da ovaj novi scenario ostane u duhu starih filmova ovog serijala – kaže Konjević.

Svih deset nastavaka popularnog serijala se i danas sa velikim uspehom reprizira na malim ekranima. Konjević otkriva ko će se sve pojaviti u novom nastavku.

– Nikola Kojo se vraća kao Miša Pavlović, a pored novih, zanimljivih likova, mogu da otkrijem da će se u ovom filmu vratiti i neki dragi likovi iz prethodnih filmova. Ponovo ćemo videti Rialdu Kadrić kao Mariju, Vladimira Petrovića kao Bobu i Vesnu Čipčić kao frau Elzu. U filmu će biti još nekih iznenađenja, kao i mnogo novih likova ali je još rano da otkrijemo celu podelu – kaže reditelj.

Od Filmskog centra Srbije film je u dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata za 2020. dobio 22,5 miliona dinara.

Reply
Share this

Blic online