Predstava “Beton mahala” biće izvedena 50. put 16. novembra u 20h u Zvezdara teatru i prvi put biti prevedena na srpski znakovni jezik.

Predstava “Beton mahala” je nastala kroz priče mladih Novopazaraca koji su želeli da govore o problemima mladih, otvarajući religijska, politička i druga društvena pitanja. Skrećući pažnju na ove probleme, predstava suštinski govori o ljubavi.

Predstavu su režirali Rifat Rifatović i Branislav Trifunović, a produkcija je pozorišna trupa Joj evo ih ovi, iz Novog Pazara.

Ovog puta pred publiku u Zvezdara teatru izaći će Amar Ćorović, Nedim Nezirović, Petar Kostić, Vahid Džanković, Ema Muratović, Ajtana Dražanin i Lejla Bučan Pluncević.

Povodom pedesetog izvođenja predstave reditelj Rifat Rifatović je rekao:

– Pedeset #betonmahala! Jubilej u kući koja nam je jedina otvorila vrata. Pre svega veliko hvala Zvezara teatru za prepoznavanje teatra u #betonmahali. Veliko je ovih 50, baš veliko, jer se ovih 50 predstava svaki put isto obraćalo, sa mnogo hrabrosti, snage, direktnosti, iskrenosti i pre svega mnogo ljubavi. Obraćala se i ticala se i nas samih (ljudi koji su mešali Beton za #betoniranje #betonmahalom) kao i onih koji su 50 puta vraćali glumce na još jedan 2, 3 aplauza više. Sa željom da se skrene pažnja na ono šta jesmo, bez ulepšavanja i pakovanja u nešto što “pitkije zvuči”. Srećan jubilej svakom onom ko je u ovih 50 igranja osetio bar delić momenta #betoniranja. Beskompromisno i snažno, bar dok ne bude kao na kraju naše predstave: “da živimo u državi u kojoj ovakva predstava neće biti potrebna’” Kad smo došli do 50. šteta bi tek sada bila stati i ne nastaviti bar ovako kako smo dosad. Čeka nas još mnogo jubileja i igranja.

Jubilarna predstava “Beton mahala” biće prevedena na srpski znakovni jezik u okviru akcije “Da čujemo pozorište” koju Zvezdara teatar već drugu sezonu sprovodi u saradnji sa kompanijom Japan Tobako Internešnl, Gradskom organizacijom gluvih Beograda, Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika i gradom Beogradom.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI