U Kruševcu je promovisan novi dvobroj časopisa za pozorišnu umetnost “Scena” o kojem su govorili glavni i odgovorni urednik Miloš Latinović i Miroslav Radonjić, direktor “Sterijinog pozorja”.

– U ponedeljak smo imali promociju “Scene” u Osijeku a ovo je prva promocija u Srbiji. “Scena” izlazi u kontinuitetu od 1965.godine i jedan je od nauglednijih časopisa za pozorišnu umetnost u Evropi a svakako najznačajniji na prostorima bivše Jugoslavije. Pored štampanog izdanja postoji i elektronska varijanta na sajtu “Sterijinog pozorja” – objasnio je Miki Radonjić.

Centralna tema novog dvobroja “Scene” je ovogodišnje „Sterijino pozorje“ koje je izazvalo dosta kontroverzi pre svega zbog odluke žirija festivala da ne dodeli nagrade.

-Veoma važne su stalne rubrike poput „Pozorište i obrazovanje“ i „Scenski dizajn“. U rubrici „Savremeni svetski dramatičari“ predstavili smo Kanađanina Verna Tisena. Pokušaćemo da do kraja godine objavimo još jedan broj u kojem će glavna tema biti BITEF ali ćemo se baviti i festivalima koji se ove jeseni održavaju u Zaječaru, Kragujevcu, Kruševcu, Užicu. Želimo da na najcelovitiji način predstavimo pozorišni život u Srbiji. – dodao je Miloš Latinović, glavni i odgovorni urednik „Scene“.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI