Termin održavanja 65. Sterijinog pozorja je zbog pandemije ponovo pomeren, a kako je najavljeno iz direkcije festivala novi termin je 26. septembar – 4. oktobar.

Podsetimo, festival je trebalo da bude održan u svom standardnom terminu kraj maja – početak juna, odnosno 26. maj – 3. juni ali je zbog situacije sa širenjem Covid 19 i pandemijom pomeren za 26. avgust – 3. septembar.

Međutim, upravo je iz direkcije festivala saopšteno da je novi termin 26. septembar – 4. oktobar, a u dopisu se kaže:“ Nažalost, usled okolnosti nastalih drugim talasom širenja korona virusa bili smo primorani da ponovo pomerimo vreme održavanja našeg najznačajnijeg pozorišnog festivala.

U stalnoj komunikaciji sa pozorištima učesnicima i domaćinima Pozorja, te sa nadležnim institucijama u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji, smatramo da bi održavanje Festivala bilo svojevrsna motivaciona injekcija za dramske umetnike i naš teatar u celini. Uz poštovanje svih mera zaštite i bez ugrožavanja zdravlja gledalaca i učesnika, iskreno se nadamo da će 65. Sterijino pozorje biti održano u novom terminu u slavu ove plemenite umetnosti”, kaže se u saopštenju I dodaje da će o celokupnom program Pozorja javnost biti blagovremeno obaveštena.

Reply
Share this

Blic online