U duhu velikog hita planetarnog benda “The Queen” – Šou mora da se nastavi (Show must go on ), nakon dve godine od nezaboravnog koncerta u Kombank dvorani, na veliku scenu ovog prostora, vraće se “Queen Real Tribute bend“, koji će pred beogradskom publikom nastupiti 14. decembra od 19h.

U okviru obeležavanja 29-godišnjice smrti neponovljivog frontmena sastava Queen, Fredija Merkjurija (24.11.1991) , sa nepunih mesec dana odlaganja zbog pandemijske krize, nastupiće jedan od najboljih svetskih Queen tribute bendova, iza koga je bogata internacionalna karijera koja traje već 14 godina.

Uvertiru u koncert, već od 19h, napraviće specijalni gost, koji će ovaj događaj upotpuniti i učiniti ga nesvakidašnjim. U pitanju je lični asistent Merkjurija, Piter Friston, koji važi za osobu koja je najbolje poznavala harizmatičnog frontmena grupe “Queen”.

Broj karata zbog pandemije korona virusa ograničen je na 500 osoba, a prodaja ulaznica za ovaj koncert je upravo počela.

Od Pitera Fristona, koji će ovom prilikom prvi put ekskluzivno posetiti Beograd, publika će moći da čuje intimne priče i istinite detalje o zivotu velikog Fredija Merkjurija. Kroz fotografije i snimke iz Piterove privatne kolekcije, publika će doći u kontakt sa detaljima iz Fredijevog privatnog života i kroz interakciju sa Piterom dobiće mnoge odgovore na pitanja o Frediju u njegovom životu.

Piter Friston je upoznao Fredija u Londonu radeći u Royal Opera House za Royal Ballet. Ubrzo dobija poziv od Merkjurija sa ponudom da radi za “Queen” i postaje njegov lični asistent. Piter je punih 12 godina ziveo sa Fredijem u čuvenom Garden Lodge-u, u Londonu, kao i u Minhenu i Njujorku. Friston je prisustvovao snimanju svih albuma i spotova grupe “Queen” od 1979. -1991. godine, kao i svim solo projektima slavnog lidera benda. On je i glavni krivac za saradnju Fredija i Monserat Kabalje. Jednom prilikom pozvao je Fredija na koncert velike operske dive, kako bi mu predstavio njen rad, nakon čega se odmah zaljubio u njen veličanstveni glas za koji je govorio da je kao kristal.

Takođe je prisustvovao i snimanju tek nedavno zvanično objavljenih zajedničkih pesama dva giganta muzičke scene, Majkla Džeksona i Fredija.

Kupovao je na aukcijama umetnine za rock velikana, kuvao je za njega, pratio ga na svim privatnim putovanjima i brinuo se o njemu tokom borbe sa teskom bolešču sve do samog kraja. Važnost njegove uloge u Fredijevom životu potvrdjuje i činjenica da se našao u Fredijevom testamentu.

Podsetimo, “Queen real tribute bend” nastupa na originalnoj “Queen” opremi i u autentičnim kostimima, a malo je reći da su proputovali pola sveta. Beogradska publika ih veoma dobro poznaje po projektu “Queen Symphony” sa simfonijskim orkestrom i horom.

Reply
Share this

Blic online