Kultna predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Kad su cvetale tikve”, u kojoj mladog boksera Ljubu Vrapčeta tumači Miloš Biković, biće direktno prenošena 24. decembra putem lajvstrima u sklopu promocije boksa u Srbiji i Rusiji, piše portal 24sedam.

Jedan od naših najangažovanijih glumaca govori u intervjuu za 24sedam o komadu Dragoslava Mihailovića, saradnji s Mišom Janketićem koji mu je ulogu ostavio u amanet, kao i o filmu “Budi Bog s nama” Slobodana Šijana, ali i zbog čega je važno da se snimi ostvarenje „Košare”.

– Sledeće godine je Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu, a tim povodom, uz saradnju sa bokserskim savezima Srbije i Rusije, imaćemo mogućnost da ovu predstavu emitujemo ne samo u ove dve zemlje, već i u celom svetu. Titlovaćemo komad na engleski i ruski jezik, i očekujem da ovo bude proboj srpske pozorišne kulture na strano područje. Boks je plemenit sport, uči vas kako da budete jaki, zdravi, ali i kako da kanališete svoje agresivne porive – kaže Biković na početku razgovora.

Glumac kaže i da “moramo istrajati u toj borbi za vrednosti poput porodice, vere u Boga, u sebe, u umetnost i ljubav, to jeste dužnost i cilj svakog kulturnog delatnika”.

Ceo intervju sa našim poznatim glumcem možete da pročitate na sajtu portala 24sedam.

Reply
Share this

Blic online