Svetska zvezda fado muzike, Mariza, održaće večeras (20:30) koncert u raspordatom Sava centru u Beogradu, javili su organizatori.

Portugalska pevačica je poslednjih desetak godina u više navrata punila Sava centar, a ovoga puta u Beogradu nastupa u okviru turneje povodom aktuelnog albuma “Mundo”.

– Proći ćemo kroz brojne pesme koje ljudi vole i u kojima su uživali ovih petnaestak godina, ali istovremeno naglasak koncerta će biti na albumu “Mundo” – najavila je Mariza.

“Mundo” (2015) je album putovanja, gde se od Zelenortskih ostrva u “Padoce de Céu Azul” stiže do flamenka u pesmi “Adeus” i dodira tanga u “Caprichosa”.

Mariza je pevačku karijeru počela je albumom “Fado en mim” (2001), a usledili su “Fado Curvo” (2003) i “Transparente” (2005). Titulu kraljica fada – specifične portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti – Mariza je, po mišljenju mnogih, zaslužila i albumima “Terra” (2008) i “Fado Tradicional” (2010), kao i brojnim turnejama i koncertima u prestižnim svetskim dvoranama kao što su pariska “Olimpija”, Sidnejska opera, Karnegi hol…

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI