Danas u 16 časova, svečano će biti otvoren osmi po redu festival fotogafije Vizualizator izložbom “Living our time” italijanskog fotografa Stefana De Luiđija ispred galerije Pardobrod (Kapetan Mišina 6a).

Na otvaranju će ambasadori, direkotri kulturnih centara i tim Vizualizatora puštati u nebo kineske lampione kao simbol zdravlja i nade.

Living our time je izložba koja pokriva više od dvadeset godina rada na editorijalnim projektima, autora Stefana De Luigi-ja. Teme projekata kreću se od ljudskih prava do globalnog zagrevanja, nekih od pitanja kojima se De Luigi bavio tokom svoje karijere, ali je to ujedno i put spoznaje života reportera koji svaku fotografiju smatra segmentom svog života.

Pre otvaranja izložbe, u 15 časova, De Luiđi će održati onlajn radionicu koja će se prenositi uživo na sajtu festivala www.vizualizator.rs.

Festival fotografije Vizualizator je dinamičan događaj međunarodnog karaktera, od velikog značaja za razvoj fotografske scene u Srbiji i uspostavljanje interkulturnog dijaloga, budući da se među njegovim izlagačima nalaze imena svetski priznatih profesionalnih fotografa. Festival osmu godinu zaredom pokazuje bogatstvo i vitalnost istorijskog i savremenog fotografskog stvaralaštva.

Vizualizator podstiče razvoj fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti kroz inovativni pristup savremenoj umetnosti: interaktivne radionice za kustose, učenike, studente, fotografe, tribine na aktuelne teme i izložbe fotografija priznatih domaćih i svetskih autora.

Ove godine veliki broj aktivnosti se održava u internet prostoru, kako bi velikom broju ljudi omogućili da prate dinamične i obrazovne sadržaje u domenu fotografije. Čitav program festivala možete pogledati na sajtu www.vizualizator.rs.

Reply
Share this

Blic online