U Malom pozorištu “Duško Radović” sutra uveče (20) je premijera predstave rađene po romanu Hermana Melvila “Mobi Dik” u režiji Snežane Trišić (tekst Dimitrije Kokanov).

Za razliku od slavnog dela gde nema ženskih likova glavna protagonistkinja predstave je devojčica iz sadašnjosti koja kroz svet snova putuje u prošlost, gde se suočava sa narativom Mobi Dika, a kroz to predstava se bavi i pitanjem odnosa čoveka i prirode, tj. pomirenja čoveka sa prirodom. Uloge tumače Jovana Gavrilović, Dušica Sinobad, Damjan Kecojević, Jelena Ćuruvija Đurica, Miloš Anđelković i drugi.

Dan kasnije (20 časova) Pozorište “Boško Buha” imaće na sceni “Vuk” premijeru vodvilja “Florentiski šešir” u režiji Darjana Mihajlovića. A u najavi predstave se kaže da je vodvilj kao kovanica nastao od reči “voix de ville” što znači „glas grada“, da je Labiše u ovom komadu obuhvatio građane, seljake, aristokratiju, objedinjujući ih šeširom koji je postao paradigma društva u dekadenciji. Igraju Dejan Lutkić, Goran Jevtić, Zoran Cvijanović, Vladan Dujović i mnogi drugi.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI