Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan boravi u trodnevnoj poseti Bonu, Nemačka, gde predvodi delegaciju Srbije koja od danas do 17. novembra učestvuje u radu Konferencije Ujedinjenih nacija o promeni klime.

U okviru Konferencije koja traje od 6. do 17. novembra, biće održano 23. zasedanje Konferencije država članica Okvirne konvencije UN o promeni klime – COP 23, 13. zasedanje Konferencije država članica Kjoto protokola, i zasedanje radnih tela vezano za sprovođenje Sporazuma o klimi u Parizu, saopštilo je resorno ministarstvo.

U delu programa Konferencije koji se održava na visokom nivou, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sutra će se obratiti učesnicima i predstaviti politiku i aktivnosti Srbije u borbi protiv klimatskih promena i prilagođavanju novim klimatskim uslovima.

Na marginama Konferencije, u četvrtak, 16. novembra, presedavaće ministarskim sastankom Saveta za regionalnu saradnju.

Konferencija o klimatskim promenama u Bonu okuplja predstavnike vlada 197 država članica Konvencije klimatskim promenama, organizacija civilnog društva privrednika i stručnjaka.

Neki od glavnih ciljeva Konferencije su utvrđivanje potrebnih modaliteta i procedura za praćenje sprovođenja Sporazuma u Parizu, a svojim učešćem Srbija će dokazati svoju posvećenost ovim međunarodno usaglašenim ciljevima, radi smanjenja sve pogubnijih posledica promene klime.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI