Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić danas je sa Delegacijom Saveta Evrope razgovarao o odnosu državnih institucija prema subjektima nevladinog sektora i prema medijima i preneo im svoja iskustva i ocene u vezi s tim.

Članovi delegacije zanimali su se za informacije o radu institucije Poverenika u obe oblasti njegovog delovanja, i prava javnosti da zna i zaštite podataka o ličnosti, a posebno za informacije o neadekvatnom odnosu drugih državnih organa prema obavezama koje imaju u cilju implementacije oba zakona koje Poverenik štiti.

Poseban predmet interesovanja delegacije SE bili su, kako se navodi u saopštenju Poverenika, “hronični problemi i zabrinjavajući propusti i docnje izvršne i zakonodavne vlasti u vezi sa usaglašavanjem normativnog poretka Republike Srbije u oblasti zaštite podataka o ličnosti sa demokratskim standardima”.

U delegaciji SE bili su Ana Rurka, predsednica INGO’s (Konferencije međunarodnih NVO u SE), Irina Sahajan Veter i Meri En Henesi, zamenica šefa Misije SE i šefica sektora za civilno društvo Misije SE u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI