“Jazaki” je juče otvorio svoja vrata za sve saradnike, koji su im, kako je rekao Cvijan, pomogli prilikom gradnje. Tom prilikom predstavljeni su poslovanje kompanije i planovi za naredni period.

Željko Cvijan, direktor „Jazakija“ u Šapcu, najavio je juče da će fabrika koja trenutno ima više od 600 zaposlenih proširiti kapacitete i otvoriti još 1.000 radnih mesta.

– U narednih sedam ili osam meseci planiramo da zaposlimo novih 1.000 radnika. Sa predstavnicima Grada Šapca ćemo napraviti plan direktnih poseta mesnim zajednicama u Mačvanskom regionu, na kojim ćemo organizovati prezentacije kompanije “Jazaki” i potencijalnim radnicima predstaviti kakvi su uslovi rada i poslovanja u firmi. Očekujemo da ćemo na ovaj način, prezentovanjem fabrike, doći do novih radnika – objasnio je Cvijan.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je da je otvaranje “Jazakija” najveća grinfild investicija u zemlji, a da su predstavnici kompanije u Šapcu prepoznali pouzdanog partnera i lokalnu samoupravu pogodnu za ulaganje.

– Nisu slučajno izabrali Šabac. Razlog za tu odluku je to što je ovo najbolje mesto za investicije u Srbiji, grad koji je u oštroj konkurenciji velikog broja gradova u zemlji i regionu, uspeo da pobedi i dovede firmu, a s tim i otvori šansu građanima da nađu zaposlenje – rekao je Zelenović.

On je podsetio da je Šabac grad u kom se najbrže u Srbiji izdaju građevinske i upotrebne dozvole i da je to jedan od razloga zašto se očekuju nove velike investicije i nova radna mesta za Šapčane.

– Očekujemo još velikih i važnih investicija u Šapcu. Važno nam je da se dobar glas o našem gradu čuje i da se zna. U Šapcu više od 50 kompanija posluje u Severozapadnoj radnoj zoni, i isto toliko u istočnoj, i svi su oni članovi biznis porodice našeg grada. Isto se ponašamo i prema preduzetnicima koji zapošljavaju 1.700 radnika – podvukao je gradonačelnik Šapca.

Jazaki posluje u 45 zemalja sveta i zapošljava 290.000 radnika. U Šapcu proizvode elektronske komponente za kamione koje izvoze na evropsko tržište. Izgradnja fabrike u Šapcu počela je 2016. godine i predstavlja 488. Jazaki lokaciju na svetu. Ukupna površina na kojoj se fabrika prostire je 30.000 kvadratnih metara, nalazi se na parceli od 6,8 hektara i predstavlja trenutno najveću fabriku u gradu, kako po površini kompleksa, tako i po broju zaposlenih koji će do 2019. godine dostići broj od 1.700 radnika.

Probna proizvodnja počela je u junu ove godine. Zaposleni su najpre prošli obuku u „Jazakijevim“ fabrikama u Evropi, a od juna je otvoren trening centar tako da se budući radnici obučavaju u Šapcu. Prvih 500 radnika već je dobilo ugovore, oni koji su obučeni sada drže obuku za buduće zaposlen u ovoj kompaniji. D.T.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bratimljenje sa Japancima

O dobrim odnosima Šapčana sa japanskim narodom svedoči i činjenica da je Šabac prvi grad bivše Jugoslavije koji ima Povelju o bratimljenu sa japanskim narodom i jednim japanskim gradom. Prijateljstvo između Šapca i japanskog Fudžimija traje već 35 godina.gradonačelnik posetio uspešnu kompaniju

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI