Portparol Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izjavio je da je upravo raspisani konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika dobra prilika za devojke i mladice koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina.

Prema njegovim rečima, konkurs se ove godine razlikuje jer je procedura znatno jednostavnija. Komisije će u svih 34 gradova rangirati najbolje prema tri kriterijuma –školskoj spremi, psihološkoj proceni i zdravstvenim pregledima.

– Već na jesen ocekuje se potpisivanje prvih ugovora. Kandidati koji ne budu izabrani novu šansu imaće u septembru – dodao je on u izjavi za RTS.

Vojska ima plan da u 2017. brojno stanje svojih jedinica uveca za oko 2.000.

Govoreći o medunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Krivokapić je rekao da je završena vežba “Slovensko bratstvo” u Belorusiji i da je u toku “Platinasti vuk” u bazi “Jug” kod Bujanovca.

Sve vežbe imaju isti cilj, a to je unapredenje sposobnosti, rekao je Krivokapić, istakavši da naši vojnici rade po istim taktikama i procedurama kao i ostali na rešavanju zadataka.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI