Kako se našla glina u asfaltu, kako su nastala oštećenja na nekorišćenom putu, ko je radio izveštaje a ko nadzor nad ovom deonicom, samo su neke od informacija koje nedostaju.

Neke od ogovora trebalo bi da da bivši ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, ali još i 13 osoba, protiv kojih je podneta krivična prijava upravo zbog ovog dela Koridora 11 koji, ispostavlja se, nije urađen kako treba.

Krivičnu prijavu podnelo je aktuelno Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture na čelu sa Zoranom Mihajlović.

Deonica bez nadzora

Tek pošto je podneta krivična prijava, na videlo je izašlo da izgradnja deonice duge 12,5 kilometara nije bila ni pod kakvim nadzorom od kraja decembra 2012. do kraja marta 2013. godine.

Stručni nadzor i tehnički pregled

Stručni nadzor nad radovima nakon marta 2013. godine pa sve do novembra 2015. godine, bio je poveren preduzeću “Koridori Srbije”, koje je bilo i investitor radova na ovoj deonici, tako da je praktično kontrolisalo samo sebe.

Kako za “Blic” kažu u ovom preduzeću, tehnički pregled deonice Ub-Lajkovac izvršio je Gradski Zavod za veštačenja Beograd. Međutim, sva dokumentacija u vezi sa tim “ne može biti predmet objavljivanja”, odnosno tajna je.

Tajna je i nadzor

– Izveštaji nadzora redovno su dostavljani uz privremene situacije investitoru u skladu sa propisanim procedurama. Sadržaj istih praćen je obimnom dokumentacijom čija priroda nije takva da može biti javno dostupna – navode “Koridori Srbije”.

Put završen bez problema

Ono što je takođe zanimljivo jeste da tokom čitave gradnje deonice Ub-Lajkovac, od 2010. godine, pa naredne četiri godine, niko nije primetio ništa sporno. Još zanimljivije je što je nakon završetka radova, pa sve do danas, tačnije više od dve godine, put stajao nekorišćen, a niko nije primetio nekakvu nepravilnost.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI