Poslednjih nekoliko godina smo svedoci velikih promena u dnevnom životu koje su prouzrokovale nove tehnologije i prenosivi uređaji – prvenstveno telefoni i tableti. Pored promena u dnevnom životu, videli smo kako se menja i odnos u poslovanju: mobilne banke su nas rešile beskrajnih redova u ekspoziturama, rezervacija i plaćanje smeštaja na moru je lakše nego ikad, pa i prevoz nam je postao dostupan na jedan klik. Glavni benefit koji imamo od novih tehnologija su velike uštede vremena i novca.

Iako se u Srbiji zbog raznih administrativnih i zakonskih prepreka nove tehnologije sporije “puštaju korenje”, primetno je da ima zadovoljavajućeg pomaka i na tom polju: kompanija Telenor je lansirala mobilnu banku, PayPal se pojavio sa svojim servisom, mladi sve više svoja letovanja planiraju i plaćaju putem Airbnb servisa, a od prošle godine građani Beograda, turisti i gosti iz drugih srpskih gradova mogu da se voze po gradu 30% jeftinije nego kada bi se vozili taksijem.

Istražujući potrebe građana, beogradska kompanija CAR:GO je prošle godine lansirala mobilnu aplikaciju preko koje možete da poručite vožnju jednim klikom, a sam proces instalacije i pokretanja naloga je vrlo jednostavna, cena prevoza noću čak i do 50% jeftinija od taksija.

Jedna od najvećih inovacija koju je CAR:GO implementirao su plaćanja vožnje jednim klikom putem Telenor banke, mts mobilne mreže i dobro poznatog globalnog PayPal servisa. Dakle, ne morate da razmišljate o tome da li imate dovoljno keša u novčaniku, vozač ne mora da brine o tome da li će imati kusur da vam vrati – ceo proces plaćanja se odvija putem aplikacije, a uvek imate uvid u svoje troškove prevoza.

S obzirom da ovaj vid plaćanja u Srbiji još uvek nije dominantan, CAR:GO je otišao još jedan korak dalje: uveli su plaćanja i kreditnim karticama iz samo jednog razloga – olakšati upotrebu servisa i pružiti širi izbor kanala kojima možete da platite vožnju. Proces povezivanja kreditne/debitne kartice je takođe jednostavan preko interfejsa aplikacije. Nakon što instalirate aplikaciju potrebno je da podatke svoje kartice uneste samo jednom i sve sledeće vožnje plati karticom. Kada poručite vožnju i kažete vozaču gde želite da stignete, nakon završene vožnje, vozač u svojoj aplikaciji “prekida” vožnju, a vama stiže račun na email. Na osnovu tog računa, sistem automatski skida taj iznos sa kartice i to je ceo proces – poručena vožnja, stizanje na željenu lokaciju, plaćanje.

Tu je još jedna usluga koja je prvenstveno namenjena ljudima koji žele da odu do aerodroma “Nikola Tesla” ili sa aerodroma do grada. Ne morate više da razmišljate da li ćete imati sreće da odmah po sletanju na aerodrom pronađete komforan prevoz do grada, a da cena bude prihvatljiva. Samo što u ovom slučaju rezervišite vozila je potrebno izvršiti jedan dan unapred, a informacije o letu treba mailom da se pošalju u operatvni CAR:GO centar, a vozač može da vas pozove da utvrdite tačnu lokaciju sastanka (glavna vrata, terminal, itd.). Ako imate veći prtljag, tu su i veći automobili. Očekivanu cenu vožnje možete izračunati u samoj aplikaciji.

Aerodrom zakazivanje – http://appcargo.com/en/airport-transfer/

Često čujemo kako građani iz unutrašnjosti Srbije imaju neprijatna iskustva sa cenom prevoza koji uzmu na autoboskoj ili železničkoj stanici u Beogradu. U najvećem broju slučajeva ljudi ne znaju kako funkcioniše uslužni prevoz u Beogradu, pa neretko uđu u prvo vozilo na koje naiđu. Tu nastaje problem višestruke naplate za jednu prosečnu vožnju i tu je korisnik usluge bespomoćan. CAR:GO aplikacija rešava i taj problem. Svi koji iz unutrašnjosti dolaze u Beograd da završe neki posao, treba da instaliraju aplikaciju i putem opcije procene očekivane cene vožnje vide pravo stanje i na taj način spreče bilo koju neprijatnost i bezbedno se odvezu do željene destinacije.

U budućnosti možemo očekivati još sličnih digitalnih servisa i aplikacija. Možemo očekivati i niže cene, veći kvalitet usluge. Jednom kada se uverite da aplikacija kao što je CAR:GO može da vam olakša život, tražićete još takvih aplikacija. Živi bili, pa videli!

Aplikaciju možete preuzeti na:

Android – http://bit.ly/1LTPtlo

iOS – https://appsto.re/us/pzLM7.i

Reply
Share this

Leave a Reply

ZANIMLJIVOSTI