Jedna od najvećih makedonskih zvezdi, pevačica Kaliopi, među prvima je večeras nastupila za doček pravoslavne Nove godine u Novom Sadu, gde će pored nje u okviru dočeka 7526. godine, kako su ga nazvali organizatori, večeras na 38 lokacija u gradu nastupiti više od 150 izvođača.

Kaliopi je nastupila pred punom velikom salom Pozorišta mladih, a koncert je otvorila jednim od svojih najvećih hitova “Kofer ljubavi”, nakon čega je prepuna sala zapevala u glas a njom.

Ona je na početku nastupa gotovo kroz suze rekla da joj je koncert u Novom Sadu jako bitan i da je presrećna zbog nastupa, pomenuvši i svog bivšeg supruga Vasila Zafirčeva.

Kako je kazala, na kraju koncerta će publici otkriti što joj je nastup u Novom Sadu važan i drag.

Podsetimo, Novosađane večeras očekuje spektakl širom grada koji će upotpuniti više od 150 izvođača među kojima su Divna Ljubojević, slovenački bend Laibach, irski sastav Imar, Slobodan Trkulja, Nikola Vranjković, Dušan Svilar sa tamburašima i mnogi drugi, za čije su nastupe danima pre dočeka nove godine po Julijanskom kalendaru bile rasprodate sve ulaznice.

Doček 7526. godine odvija se čak na 38 lokacija među kojima su klubovi, kafići, koncertni prostori, al ii pozorišta i druge kulturne institucije.

Pročitajte još:

Inače, prethodno su muzikom, igrom i pevanjem tri kulturno umetnička društva u holu Železničke stanice u Novom Sadu obeležila početak proslave dočeka pravoslavne Nove godine u Novom Sadu.

Mališani i školarci koji nastupaju u KUD “Svetozar Marković” iz Novog Sada, KUD “Brile” iz Beočina i KUD “Zmaj” iz Iriga na radost prolaznika i putnika na glavnoj železničkoj stanici u četrdesetpetominutnim nastupima rasplamsali su atmosferu i ugrejali dlanove i tela svih prisutnih.

Na Železničkoj stanici se mogao čuti i videti splet igara i pesama Belopalanačke kotline, igre iz okoline Kobisnice, kao i brojne druge numere. Folkloraški nastup u Novom Sadu samo je jedan od 38 događaja koji će se večeras odvijati na isto toliko lokacija u gradu.

Reply
Share this