Senatorka Dajen Fajnštajn iz Kalifornije u četvrtak puni 84 godine i po svemu sudeći, umesto u penziju, kreće u novu kampanju.

Dianne Feinstein is done pulling punches when it comes to Donald Trump | Analysis by Chris Cillizza https://t.co/twpB1wzhFC pic.twitter.com/1KXnBhlcaX

Iako je ona bila poprilično rezervisana u vezi sa tim da li će tražiti peti mandat iduće godine, njen politički komitet, nazvan “Fajnštajn za Senat 2018” je do sada prikupio 650.000 dolara, navodi AP.

Ona ima veliku ulogu za demokrate na Kapitol hilu, gde je ispitivala državnog tužioca Džefa Sešnsa i bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija o njihovim interakcijama sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, usred istraga o ruskom mešanjuu predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

U petak, Fajnštajnova je upozorila da će Tramp možda pokušati da otpusti specijalnog savetnika u istrazi o ometanju pravde, koja se tiče Trampa, Roberta Mulera.

– Poruka koju šalje predsednik kroz njegove tvitove je da veruje da se vladavina prava ne odnosi na njega – rekla je ona.

Ukoliko se izbori za novi mandat, Fajnštajnova bi mogla da se nađe u Senatu čak i u svojim 90-im godinama.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI