Bivši sekretar američkog Ministarstva rada Robert Rejč izrazio je bojazan da predsednik SAD Donald Tramp “gubi razum”, i smatra da je vreme da se razmotri njegov opoziv.

– Sada je vreme da se ozbiljno razmotri 25. Amandman Ustava, koji omogućuje uklanjanje predsednika koji je nesposoban za obavljanje dužnosti – rekao je Rejč, koji je bio sekretar Ministarstva rada za vreme bivšeg predsednika Bila Klintona, a sada je profesor državne politike na Kalifornijskom univerzitetu, prenosi “Indipendent”. Četvrti Stav 25. Amandmana dopušta Kongresu da oformi telo koje će proceniti da li je predsednik podoban za obavljanje funkcije, i da ga ukloni sa dužnosti bez opoziva.

– Bojim se da taj čovek gubi razum. Danas je Tramp napao demokrate (koje je nazvao opstrukcionistima), gradonačelnika Londona (koga je ismejao kao jadnog) i pravosudni sistem (koji je opisao kao sporog i političkog) – napisao je Rejč.

On napominje da je “poznato da je Tramp sociopata”, ali upozorava da mu se, kako izgleda “stanje pogoršava”.

Rejč se, pri tom, poziva na neimenovani izvor blizak Trampu, koji je za Si-En-En rekao da predsednik “sada živi u sopstvenom umu, što je opasno mesto za Donalda Trampa”.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI