Los Aneles — U klizitima koja su posle zimske oluje pogodila Kaliforniju poginulo je najmanje 17 osoba. Najmla]a \rtva imala je tri, a najstarija 89 godina.

Prema najnovijim podacima, 43 osobe se vode kao nestale.

Najstarija rtva klizita je Dim Miel, koji je samo dan ranije proslavio 89. roenan. U klizitima je poginula i njegova supruga Alis sa kojom je u braku bio vie od pet decenija.

AP prenosi da je u klizitima poginulo etvoro dece, a da je najmlaa rtva trogodinja Kejli Benitez. Ostalo troje dece su imali est, 10 i 12 godna.

Navodi se i da je 14 plaa u oblasti Santa Barbara zatvoreno za kupae zbog zagaenja koje su izazvale poplave.

Zdravstveni zvaninici su upozorili da je nivo bakterija u okeanu iznad prosenih vrednosti. Graanima je porueno da mogu da se etaju po pesku, ali im je savetovano da ne ulaze u vodu.

Prema ranijim podacima, u Santa Barbari je uniteno 100 porodinih kua.

Prva velika oluja ove sezone donela je veem delu Kalifornije jake vetrove i olujno nevreme, a rekordne kine padavine zabeleene su u zalivskoj oblasti San Franciska.

Meteorolozi su izdali upozorenja na poplave i prognozirali da bi talas hladnoe s jakim vetrovima mogao da donese Los Anelesu veu koliinu kie nego to je ukupno palo u proteklih deset meseci.

Reply
Share this