U bizarnom okršaju s policijom i vatrogascima u nedelju u Kaliforniji ubijen je Majkl Antoni Perez, prenosi KTLA.

Incident je započeo kada je policija pokušala da ga zaustavi jer je vozio kombi s razbijenim zadnjim svetlom. Takođe su imali nalog povezan s njegovom registracijom, prema izjavi policijske uprave.

Perez je bio zabarikadiran u kombiju oko pola sata kada je u ruke uzeo upaljač i plinsku bocu. Lokalni vatrogasci ubrzo su stigli kako bi pomogli policiji da ga isteraju iz auta.

Osumnjičeni nije odmah zaustavio vozilo, ali kada jeste, odbio je da iz njega izađe, izjavio je policijski načelnik Fred Lopez.

“Policajci su namirisali benzin i zabrinuli se kada je Perez zapalio cigaretu. Mislili smo da će se sve zapaliti pa smo mu pokušali spasti život”, rekao je Lopez.

Pereza su isterali iz auta vatrogasnim crevom. Morali su pokušavati nekoliko puta te su porazbijali skoro sve prozore na kombiju.

Na snimku se potom čuju pucnji i vikanje. Lopez je rekao da je Perez izvadio nož.

U novoj izjavi iz policije su rekli da je Perez upucan jednom u gornji deo torza, ali nisu rekli je li uopšte pokazao dokumenta ili pokušao napasti policajce.

“Sama činjenica da je neko naoružan je pretnja za bezbednost policajaca i ostalih ljudi, pa se prema tome i odnosimo kao prema pretnji”, izjavio je Lopez.

“Ne znamo je li hteo da počini samoubistvo ili zapali vozilo, ali sve su to bile mogućnosti koje smo želeli da sprečimo”, dodao je.

Policija je takođe izjavila da Perez ima “dugu kriminalnu prošlost” povezanu s oružjem i narkoticima.

Perezova sestra Lovina izjavila je da je bio otac šestoro dece i da je uskoro trebalo da proslavi 33. rođendan.

“On nije još samo jedna žrtva policije. On je sin, brat i otac”, rekla je Perezova.

Njegova rođaka ga je opisala kao oca punog ljubavi. “Ovo je veliki gubitak za mene, zaista će mi nedostajati. Voleo je svoju decu. Želim da to svet zna. Želim da svet zna i da je bio duhovit.”

Detaljna istraga je u toku.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI