U pucnjavi u centrali internet servisa YouTube u San Braunu u Kaliforniji noćas su ranjene tri osobe i izazvan paničan beg ljudi od žene osumnjičene za napad vatrenim oružjem koja je izvršila samoubistvo.

youtube, pucnjava

Agencija AP je navela da je žena koja je osumnjičena za oružani napad u zgradi Youtube-a 39-godišnjakinja iz San Dijega i da su je vlasti identifikovale kao Nasim Agdam.

Nakon pucnjave u San Brunu, gdje radi blizu 1.700 osoba, ona je sama sebi oduzela život, prethodno ranivši tri osobe.

Mediji u Kaliforniji su preneli da je ta se žena bavila veganskim temama i da je bila “gnevna” zbog navodne cenzure njenih video snimaka na Youtube.

“Nema slobode govora u stvarnom svetu i bićete zabranjeni zbog izgovaranja istine koju ne podržava sistem”, navela je prethodno ona na internetu, piše list “San Francisko kronikl.” Četiri osobe, od kojih troje sa prostrelnim ranama, odvedene su u lokalne bolnice, saopštila je policija. Četvrta osoba je povredila članak, navela je agencija Frans pres.

Otac žene koja je osumnjičena za oružani napad na tri osobe u sedištu Youtube-a Ismail Agdam rekao je da je ona bila gnevna jer je ta kompanija prestala da joj plaća za video snimke koje postavlja na tu internet platformu, prenela je agencija AP.

Reply
Share this

Svet