Dvojica zatvorenika, osumnjičenih za ubistvo, pobegla su iz zatvora u oblasti Monterej u Kaliforniji u nedelju ujutro, a njihov beg je detaljno prikazan na fotografijama koje je objavila lokalna policija.

Santos Samuel Fonkesa (21) i Džonatan Salazar (20) pobegli su kroz rupu koju su napravili na plafonu zatvorskog kupatila, široku svega 55 centimetara.

Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je iko pomogao dvojici zatvorenika u bekstvu. (foto: zatvorsko kupatilo iz kojeg su pobegli)

Kapetan Džon Tornburg je istakao da sigurno nisu imali pomoć od čuvara i drugih zaposlenih u zatvoru. – Što se tiče ostalih osuđenika, to je veliki deo istrage kroz koji upravo prolazimo – dodao je on. (foto: rupa je probušena u mrtvom uglu bezbednosne kamere) Šerifova kancelarija nije navela kako su Salazar i Fonkesa pobegli iz zatvora u kojem ima preko 1.000 osuđenika. Nije navedeno ni kad je otkriveno da su nestali. – Istraga je u toku i trenutno ne možemo pružiti više detalja – saopšteno je. (foto: zatvorenici su se provukli kroz rupu široku svega 55 centimetara)

Iz Kancelarije su ponudili nagradu od 5.000 dolara za informaciju o beguncima koja bi dovela do njihovog hvatanja. Policija je upozorila ljude da im ne prilaze ako ih vide jer se smatraju opasnima. (foto: zatvorenici su iz rupe izašli u prostor za održavanje).

I Fonkesa i Salazar su iz Salinasa. Njima se sudi zbog odvojenih slučajeva ubistava i drugih prekršaja. Oba ubistva su se dogodila u Salinasu. (foto: prostor u koji su izašli iz kupatila služi i kao protivpožarni zid).

Fonkesa je optužen za ubistvo dve osobe u razmaku od četiri dana, kad su poginuli Lorenco Gomes Akosta (37) i Ernesto Garsija Kruz (27). Akosta je pričao sa ženom preko telefona kad je ubijen u svom automobilu, dok je Kruz usmrćen u parku El Dorado. (foto: prostor za održavanje širok je svega 28 centimetara).

Salazar je optužen za smrt Džejmija Martinesa, koji je ubijen u oktobru 2017. dok se vozio sa devojkom i sinom. Obojica su se izjasnila da nisu krivi i u pritvoru od 2018, gde čekaju na suđenje zakazano za sledeću godinu. (foto: otvor kroz koji su zatvorenici izašli u deo zatvora pod rekonstrukcijom i nestali).

Reply
Share this

Blic online