U klizištima koja su posle zimske oluje pogodila Kaliforniju poginulo je najmanje 17 osoba, a zvaničnici su saopštili da je najmlađa žrtva imala tri, a najstarija 89 godina.

Prema najnovijim podacima, 43 osobe se vode kao nestale.

Najstarija žrtva klizišta je Džim Mičel, koji je samo dan ranije proslavio 89. rođenan. U klizištima je poginula i njegova supruga Alis sa kojom je u braku bio više od pet decenija.

AP prenosi da je u klizištima poginulo četvoro dece, a da je najmlađa žrtva trogodišnja Kejli Benitez. Ostalo troje dece su imali šest, 10 i 12 godna.

Navodi se i da je 14 plaža u oblasti Santa Barbara zatvoreno za kupače zbog zagađenja koje su izazvale poplave.

Zdravstveni zvaničnici su upozorili da je nivo bakterija u okeanu iznad prosečnih vrednosti. Građanima je poručeno da mogu da se šetaju po pesku, ali im je savetovano da ne ulaze u vodu.

Prema ranijim podacima, u Santa Barbari je uništeno 100 porodičnih kuća.

Prva velika oluja ove sezone donela je većem delu Kalifornije jake vetrove i olujno nevreme, a rekordne kišne padavine zabeležene su u zalivskoj oblasti San Franciska.

Meteorolozi su izdali upozorenja na poplave i prognozirali da bi talas hladnoće s jakim vetrovima mogao da donese Los Anđelesu veću količinu kiše nego što je ukupno palo u proteklih deset meseci.

Reply
Share this