Carinici su tokom vikenda na prelazu Horgoš i Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplenili gotovo 1.000 paklica cigareta

Paklice su bile sakrivene u fabričkim šupljinama vozila.

Na Horgošu su krijumčarene cigarete pronađene u subotu, prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio na putu od naše južne pokrajine ka Švajcarskoj.

Prilikom zaustavljanja na granici i vozač i 14 putnika su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

Međutim, kako je carinski službeni pas, koji je učestvovao u kontroli, markirao deo poda oko točkova autobusa, carinici su otvorili boks u kome se nalazi krevet za vozače, gde su skidanjem tapacirunga na njegovoj bočnoj strani otkrili fabričku šupljinu, koja se proteže iznad blatobrana zadnjih točkova.

Iz pomenute fabričke šupljine izvađeno je 640 paklica cigareta „marlboro“ i „vinston“ sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM.

Protiv 39-godišnjeg vozača autobusa, Albanca sa KiM postupak će dalje voditi policija i tužilaštvo.

Na prelazu Batrovci u nedelju su krijumčarene cigarete pronađene u fabričkim šupljinama automobila „reno senik“ makedonskih registarskih oznaka, prilikom detaljne kontrole na izlazu iz zemlje.

Njime je putovalo četvoro severnomakedonskih državljana, koji su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

I ovoga puta službeni pas je odveo carinike do sakrivenih cigareta.

Zahvalujući njegovom nepogerešivom njuhu carinici su došli do 317 paklica cigareta „bos“, „marlboro“, „rodeo“ i „vest“, sakrivenih u fabričkim šupljinama ispod zadnjih sedišta automobila.

Reply
Share this

B92 Info