Soči — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji “Bočarov ručej”.

Dvojica predsednika će najpre imati sastanak u četiri oka, a potom će razgovore nastaviti s delegacijama na radnom ručku koji Putin priređuje u čast predsednika Srbije.

Teme razgovora, kako je sam predsednik najavio uoči susreta, biće sva ključna pitanja – od Kosova i Metohije, situacije u regionu Zapadnog Balkana, do toga kako Putin sagledava političku situaciju u Evropi, Evroaziji i celom svetu.

Razgovaraće se i o ekonomiji, jer je za Srbiju od ključnog značaja bilateralna saradnja sa Rusijom i unapređenje trgovinske razmene.

Sa predsednikom su u Soči doputovali i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Vučić je istakao da će deo razgovora biti posvećen saradnji i zajedničkim projektima na modernizaciji srpske železničke mreže, dok će velika pažnja biti usmerena na pitanje gasa.

Predsednik je naveo da od Rusije očekuje pomoć u snabdevanju gasom, od kojeg zavisi cela srpska industrija, te naveo da za nas gas postaje ključno pitanje, jer se ne zna šta će se desiti u odnosima između Rusije i Ukrajine po pitanju snabadevanja gasom, a cela zemlja može da bude ugrožena ukoliko se ta pitanja ne reše sa ruskim partnerima.

Po završetku sastanka, Putin i Vučić trebalo bi da se obrate medijima.

Ovo je, inače, Vučićev 17. sastanak s predsednikom Rusije, a treći za godinu dana.

Reply
Share this

B92 Info