ZANIMLJIVOSTI

Premijer Srbije i lider vodeće partije SNS, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da su najavljeni kandidati opozicije za predsednika Republike poznati već dve godine.

vučić

Vučić tvrdi da sve to vreme zloupotrebljavaju svoju funkciju zarad ličnih političkih interesa.

Vučić je, u izjavi za televiziju Prva, rekao da će za 25 dana pokušati da se suprotstavi opoziciji za koju, kako je istakao, “deset političkih partija i hiljade njihovih ljudi” radi samo na tome da nešto loše i ružno kažu o njemu, partiji koju vodi i ljudima s kojima sarađuje.

Premijer je dodao da su svi od ranije znali ko će biti “dosovski” kandidati.

“I ranije sam govorio da jedan od dosovskih kandidata sve vreme zloupotrebljava državne institucije, iako smo svi znali šta radi i čime se bavi. Reč je o (zaštitniku građana Saši) Jankoviću”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Prema njegovim rečima Janković sve vreme koristi instituciju zaštitnika građana kao predstavnik Demokratske stranke i nekih drugih stranaka “zarad, što je još gore, ne partijskih niti grupnih, već ličnih političkih interesa”.

On je ocenio i da su Jeremić i Janković apsolutni favoriti, imajući u vidu, kako kaže, pažnju javnosti koju imaju, činjenicu da nikada niko nije smeo da ih napadne i da ni o jednom ne sme da se kaže loša reč.

“Oni su kao svete indijske krave. O njima nemojte da kažete ništa makar svima bilo očigledno o čemu se radi. Svi ćemo da se pravimo blesavi da nam neko društvo ne bi reklo da si na drugoj strani”, ukazao je on.

Vučić je rekao da to pokazuje “koliko je novca na toj strani, koliko je spoljna moć na toj strani”.

“Imamo hendikep da se oni bave time mesecima i godinama. Jedan je izmišljao da se kandiduje za UN, a videli smo rezultat, ne bi li podizao sopstvenu popularnost na račun svoje države. Drugi je izmišljao da se bavi jednim drugim državnim poslom, iako se time nije bavio. Zamislite da ako uzmem i svakom u inostranstvu govorim o kandidaturi našeg predstavnika i ničim drugim se ne bavim, bilo bi smešno”, uveren je on.

Dodao je i da je Vojislav Šešelj ozbiljan kandidat, i da SNS još nema svog kandidata.

Premijer je naglasio i da neki pokušavaju da iskoriste predsedničke izbore ne bi li pobedili na njima i srušili Vladu Srbije, i na taj način državu vratili u kolotečinu prošlosti, “da bi nas vratili u jedno loše vreme, vreme hiperinflacije, ogromnog deficita, na minus u rastu”.

Upitan da li razmišlja da podrži Tomislava Nikolića, Vučić je istakao da je predsednik dobro radio svoj posao, a da ljudi vole to da potcenjuju.

“S druge strane znamo mnoge koji bi se tom vešću rastužili i obradovali. U svakom slučaju odluku ćemo doneti zajedno i pokušati da se suprostavimo favorizovanim kandidatima, i njihovom ogromnom novcu i medijskom uticaju”, poručio je on.

Na pitanje da li će u subotu, na sednici Predsedništva SNS, biti reči o predsedničkom kandidatu Vučić je najavio da će razgovarati sa članovima oko mnogo drugih stvari i njihovog većeg angažovanja.

“U redu je da sam ja zapustio stranačke obaveze, ali nije u redu da su svi drugi to zapustili, zaboravili i prepustili svima drugima veliku inicijativu. To je moguće osetiti kada vidite da se oni bave nama na najnegativniji način, a ne stižemo ni da odgovorimo. Ako ja nemam vremena neki moraju da imaju vremena”, poručio je Vučić.

On je dodao i da dve godine govori da se sve to vreme ulaže ogroman novac u rušenje Vlade Srbije kako više ne bi bila “toliko nezavisna i suverena kao danas”.

“To čine različite zemlje, o tome sam bezbroj puta govorio. Samo za medijsku akciju u vezi sa Savamalom, za osmišljavanje i organizovanje protesta, potrošeno je više od osam miliona evra, za šta imamo direktne dokaze, sve sa računa”, zaključio je Vučić u intervjuu koji je dao Televiziji Prva tokom boravka u Indiji.

Reply
Share this