Požar u hemijskoj fabrici u gradiću Pasaik, u saveznoj državi Nju Džersi, proširio se na više zgrada i preti da zahvati skladišta hemikalija u tom postrojenju.

Pročitajte još:

Avion pao u Sibiru, dvoje putnika teško povređeno

Uznemirujući izveštaj: “Na ivici smo velike katastrofe”

Na licu mesta je više od 200 vatrogasaca, ali vatra još nije pod kontrolom.

Gradonačelnik Pasaika Hektor Lora rekao je za lokalni portal Nortdžersi da detonacije i manje eksplozije u fabrici ukazuju na to da je vatra sve bliže hemikalijama.

Potvrdio je da su građani koji žive u tom kraju evakuisani, a ostalima koji žive u blizini naloženo da drže zatvorene prozore.

“Ovo je hemijski požar i to se vidi po boji koja se pojavljuje na nebu”, rekla je Lora za novine, prenosi AP.

Jedan vatrogasac je povređen, dok se o uzroku požara za sada samo nagađa.

Na licu mesta je više od 200 vatrogasaca, ali vatra još nije pod kontrolom.

Požar je izbio u skladištu “Madžestik Industriza”, kompanije koja proizvodi nameštaj za igraonice, kazina i bingo sale, i povezana je sa proizvođačem hlora.

Zvaničnici kažu da glavna fabrika hlora, koja proizvodi hemikalije za prečišćavanje vode za bazene, spa-centre i banje, nije zahvaćena požarom.

Prema dosadašnjim informacijama, glavna trospratna zgrada u kojoj je izbio požar, delimično se urušila.

Uprava za hitne situacije grada Njujorka saopštila je da bi stanovnici Njujorka mogli da vide požar ili osete dim, s obzirom na to da je ta hemijska fabrika udaljena dvadesetak kilometara zapadno od Menhetna.

Passaic 10th Alarm Struck Passaic Street & Route 21 – Total Collapse just now. 10 Arial Ladders working at this time. Heavy fire throughout main fire building. Protecting Exposures. pic.twitter.com/iuZL1xt2dc

— NorthJersey FireNews (@NJFires) January 15, 2022

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Reply
Share this

B92 Info