Miloš Kartalija (53) razbio je glavu kriglom svojoj supruzi Dragani Kartaliji Radojković (49) u noći između utorka i srede u njihovom stanu na Novom Beogradu. Dragana je operisana i nalazi se na intezivnoj nezi, a lekari na Urgentnom centru joj se i dalje bore za život. Nasilni suprug je uhapšen.

Nakon svađe koja je eskalirala oko tri sata posle ponoći, Miloš je Draganu udario u glavu kriglom!

Nesrećna žena, ionako već lošeg zdravstvenog stanja i asmatičar, sa teškim telesnim povredama odmah je prevezena u Urgentni centar. Njeno stanje i dalje nije stabilno.

U soliteru u Dušana Vukasovića br. 66 na Novom Beogradu mnoge komšije nisu ni slutile šta se dešava iza zatvorenih vrata ovog bračnog para.

Draganina komšinica i prijateljica rekla je za “Blic” da je nesrećnu ženu videla samo dan pre incidenta. Kako kaže, iako je znala par godinama i da Miloš “voli da popije”, rekla je da joj se prijateljica nikada nije žalila na problematičnog muža.

– Dragana je bila bolesna i asmatičar. Bili su u veoma lošoj finansijskoj situaciji. Ona se bavila nekim knjigovodstvenim poslovima, dok je Miloš radio povremene poslove. Često je i od mene pozajmljivala po 500, 1.000 dinara, kaže “koliko možeš”, kako bi mogla da kupi pumpicu za inhalaciju… On je navodno prestao da pije… Strašno – priča potresena Draganina prijatlejica.

Kako nastavlja, Miloš Kartalija ranije je bio alkoholičar, ali je prestao da pije kada je Draganin otac, nakon povrede kuka, došao iz sela da živi sa njima.

Međutim, on je pre nekoliko meseci preminuo i učestale svađe su se ponovo sve češće mogle čuti iz njihovog stana.

Miloš je u večeri neposredno pre incidenta, otpušten sa toksikologije na VMA.

– Ja sam je savetovala da raskine sa njim, ali ona me nije poslušala. Baš sam je srela pre neki dan i samo mi je rekla: “E, radi mi Miloš”. Taman sam pomislila da će prestati sa alkoholom jer je počeo da radi, ali ne vredi… Uvek kada bi se sreli u liftu osećao bi se na alkohol – priča komšinica.

Ona dodaje da je Miloš prema drugima uvek bio ljubazan i kultura.

– Ko ne zna kakav je prema Dragani, rekao bi da je ljubazan čovek, normalan… Pridržavao bi komšijama vrata, javljao se svima. Čak je često sa komšijama sedeo ispred zgrade na klupicama i družio se – kaže ona.

Ipak, bilo je i komšija koji su rekli da su se svađe u ovom stanu mogle čuti već godinama.

Kako “Blic” saznaje, u ovoj porodici ranije nije bilo prijava za nasilje, a muškarac nasilnik je nakon brutalnog napada uhapšen. Stan Karalija zapečaćen je od strane pripadnika PU za grad Beograd.

Reply
Share this