Stanovnici beogradskog naselja Stepa Stepanović blokirali su trg Slavija, jer zahtevaju da se u tom delu grada umesto crkve izgrade škola, vrtić i dom zdravlja.

Oko fontane na Slaviji okupio se veliki broj stanara naselja koji su sa sobom poveli svoju decu kao i stanovnika drugih delova grada koji su došli da ih podrže.

Okupljeni nose transparente poput “Hoćemo dijalog”, “Mama, hoću školu”, “Hoću dom kulture, platili smo”, “Opet se nešto bunimo” i “Nemam leđa, imam komšije”.

Deo Slavije je blokiran za gradski prevoz i tako će ostati do 14 časova, do kad je protest traje.

Potpredsednica upravnog odbora naselja Stepa Stepanović Biljana Savić kazala je za agenciju Beta da tim protestom žele da obaveste javnost da su počeli radikalizaciju protesta i da od svojih zahteva neće odustati.

#ProtestStepa i blokada trga Slavija su počeli.

Građani i građanke naselja Stepa Stepanović okupili su se u znak protesta protiv izgradnje crkve, umesto doma zdravlja, škole i obdaništa, u njihovom naselju pic.twitter.com/bQ9nzMA3dJ

— Čuvari/ke vatre (@CuvariVatre) July 14, 2018

Ona je rekla da su se pismenim putem obraćali svima, od predsednika Srbije i premijerke do gradonačelnika Beograda, ali da im niko nije odgovarao na zahteve.

Savić je navela da stanovnici Stepe imaju pripremljene aktivnosti tokom leta, kao i za septembar, ukoliko im do tada zahtevi ne budu ispunjeni.

Protest na Slaviji stanara Stepa Stepanović. Prevareni smo. Želimo dom zdravlja, ne crkvu! pic.twitter.com/vo07SvPy0d

— Miroslav Petrović (@Mikenziyu) July 14, 2018

Reply
Share this

B92 Vesti