Savetnik predsednika Kosova Bljerim Šalja izjavio je da je specijalni izaslanik Ričard Grenel i dalje u potpunosti posvećen dijalogu između Kosova i Srbije. Šalja je poslao prištinskoj televiziji Kljan Kosova pismeno objašnjenje za izjavu datu u emisiji “Rubikon” u četvrtak o američkom izaslaniku Grenelu, kao odgovor na različita tumačenja pomenute izjave. Šalja je poslao prištinskoj televiziji Kljan Kosova pismeno objašnjenje za izjavu datu u emisiji “Rubikon” u četvrtak o američkom izaslaniku Grenelu, kao odgovor na različita tumačenja pomenute izjave.

“Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika Trampa za dijalog između Kosova i Srbije i dalje je u potpunosti posvećen doprinosu završnoj fazi razgovora vlasti u Prištini i Beogradu za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije”, navodi Šalja.

Prema njegovim rečima, Bela kuća vidi postizanje tog sporazuma od vitalnog značaja za dugoročnu stabilizaciju Zapadnog Balkana, a uloga Trampove administracije je nezamenjiva za Kosovo i Srbiju.

“Ričard Grenel, kao specijalni izaslanik Bele kuće, nastaviće da igra veoma važnu ulogu u dijalogu između najviših instanci Kosova i Srbije, kao što je to bio slučaj od prošle jeseni, kada ga je predsednik Tramp imenovao za ovaj veoma važan zadatak”, zaključio je Šalja.

Reply
Share this

B92 Info