Porodica i prijatelji pokojnog Ljubiše Samardžića, došli su na sahranu kako bi uputili poslednji pozdrav srpskom velikanu.

Legendarni srpski glumac, omiljen među generacijama gledalaca na jugoslovenskim prostorima, Ljubiša Samardžić Smoki, preminuo je 8. septembra posle teške bolesti.

Na Novom groblju su se okupili porodica i prijatelji da ga isprate na večni počinak, a po njegovim poslednjim željama, glumac nije sahranjen u Aleji velikana, nego će biti kremiran i počivaće pored svog pokojnog sina Dragana.

Kako bi se oprostili od glumca, na sahranu su došli njegova porodica, kolege i prijatelji, među kojima reditelj Slobodan Šijan, Kalina Kovačević, Ljiljana Blagojević, Milena Vasić, Puriša Đorđević, Zvezdan Terzić, Nebojša Bradić, Radoš Bajić…

Izvor: MONDO

Dosta ljudi je u kapeli na Novom groblju došlo da poslednji put pozdravi legendarnog glumca.

Izvor: MONDO

Ljubiša je rođen je u rudarskoj porodici 19. novembra 1936. godine. Rano je otkriven njegov talenat za glumu, i studirao je kod Bojana Stupice kao stipendista. Prvu ulogu ostvario je u filmu “Igre na skelama”. Šezdesetih godina prošlog veka, Samardžić je bio jedno od zaštitnih lica domaće kinematografije, i u karijeri je ukupno ostvario 130 uloga na velikom platnu i malim ekranima.

Nadimak “Smoki” dobio je zahvaljujući istoimenom liku kog je tumačio davne 1963. godine, u filmu “Peščani grad”.

Izvor: YouTube

Reply
Share this