Članica udruženja”1od5 miliona” koje je najavilo izlazak na izbore, Valentina Reković, smatra da je opozicija “prodala” ideju bojkota.

Prema navodima Rekovićeve opozicija je to uradila tako što je mesecima kalkulisala partijskim interesima.

Reković: Opozicija se manekenisala umesto da promoviše bojkot – https://t.co/TmzZnRTsae – Jedna od članica udruženja „Jedan od pet miliona” Valentina Reković izjavila je za današnje izdanje lista … #BojkotIzbora #Izbori #IzboriSrbija #ValentinaReković pic.twitter.com/0Kzn7ZMGt0

— IzboriSrbija.rs (@izborisrbija_rs) January 31, 2020

“Nećemo da igramo prljave igre sa onima koji ne drže reč. Nećemo zajedno sa bivšima i sadašnjima da lažemo građane jer smo se polustina i polučasti dosad i nagledali i naslušali. Naša odluka je način na koji se distanciramo od opozicije koja je ‘prodala’ ideju o bojkotu izbora mesecima kalkulišući partijske interese”, istakla je Reković za NoviMagazin.

Ona objašnjava da kritike koje se mogu čuti da je to udruženje izneverilo takozvani Sporazum sa narodom ne stoje, jer, kaže, upravo je suprotno – ta ideja se zbog “spinovanja” opozicije izgubila.

“Nismo mi ti koji izdaju Sporazum s narodom i neverovatno je kako se zbog spinovanja opozicije ta ideja potpuno izgubila. Mi smo insistirali da opozicija potpiše taj sporazum kako bi se na neki način obavezala građanima. Međutim, već neko vreme slušamo kako mnogi od opozicionara pregovaraju da izađu na lokalne izbore iako su navodno proglasili bojkot izbora”, navela je Reković te dodala da se vidi “da se sve ispostavilo kao tačno”.

To se, kaže, vidi i sada, kada gradonačelnik Šapca nije siguran hoće li izaćina izbore ili ne, iako je deo Saveza za Srbiju koji je proglasio bojkot.

Ona ističe da će udruženje predstojeću kampanju finansirati iz donacija, “a ako ne bude novca,vodiće je bez novca”. Upitana šta je cilj udruženja, prelazak cenzusa ili šira podrška građana, ona je poručila: “Ako pređemo pet odsto, to znači da Sporazum nešto vredi i da se za njegove vrednosti vredi boriti.

Reply
Share this

B92 Info