Gradska većnica u Česterfildu (Velika Britanija) bila je prinuđena da reaguje posle kritika na račun cvetne dekoracije napravljene u čast pokojne princeze Dajane.

U Engleskoj postoji tradicija ukrašavanja česmi, izvora i bunara tokom letnjeg perioda, a u izradi kreacije povodom obeležavanja 20. godišnjice smrti princeze Dajane učestvovalo je 14 dobrovoljaca.

– Video sam je i pomislio da je to uvreda za Dajanu… Srećom, imala je smisla za humor, pa bi se verovatno nasmejala da može da je vidi – napisao je jedan korisnik Fejsbuka.

– Ovo je odvratno – napisao je drugi.

Ipak, bilo je i onih koji su pohvalili dobrovoljce za uloženi trud:

– Nisam iz Česterfilda, ali svaka čast onima koji su izdvojili vreme i potrudili se da stvore ovaj tradicionalni ukras od cveća. Lako je sedeti i pisati sarkastične komentare, mnogo je teže nešto stvarno uraditi. Sve najbolje tvorcima i građanima Česterfilda – napisao je jedan korisnik.

Portparol gradske većnice u Česterfildu oglasio se povodom reakcija:

– Cvetni aranžman napravilo je 14 dobrovoljaca, koji su koristili tradicionalnu umetničku tehniku ukrašavanja česmi koja podrazumeva stvaranje slika od latica cveća i drugih prirodnih materijala. Svaka umetnost treba da bude tema za razgovor, a to je svakako slučaj sa ovogodišnjom kreacijom. Ukras od cveća treba da privuče turiste, a ako zbog publiciteta privuče više ljudi, onda to može samo da koristi Česterfildu – rekao je on.

Reply
Share this