Direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi navodi da su on i njegova saputnica doživeli veliku neprijatnost od službenice avio-kompanije “Viz er”.

Kako je na društvenim mrežama naveo, sve se dogodilo na aerodromu u Beču, a službenica je kopristila pogrdne komentare na njihov račun.

Kako je ispričao agenciji Tanjug, službenica je Beširijevoj saputnici tražila da doplati za prtljag 25 evra da bi mogla da se ukrca na avion, a nakon što je to uradila okrenula se ka svojoj koleginici i prokomentarisala “srpska g…a”.

Beširi kaže da je na mestu događaja tražio službenicama da se identifikuju, što su one odbile, nakon čega se požalio kompaniji od koje je posle sat vremena stiglo izvinjenje.

Beširi, međutim, kaže da mu to nije bilo dovoljno, pa se po povratku u Srbiju žalio poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković, a podneo je i tužbu protiv kompanije.

“Pre jedan sat poslali su mejl u kojem se ponovo izvinjavaju i nude kompenzaciju od 25 evra, koliko je koštala doplata za prtljag. Naveli su da su sproveli istragu i da osoba koja je napravila nesporazum to neće više raditi”, rekao je Beširi u izjavi Tanjugu.

Kako navodi sa svom profilu na Tviteru, ova kompanija mu je odgovorila da službenica “Dragana” više neće raditi za njih.

On je, kaže, zahvalio kompaniji, ali je preneo i da to nije dovoljno i da će ipak ići do kraja s tužbom.

“Tražiću objašnjenje šta znači to da osoba koja je napravila neprijatnost neće to više raditi. I predložiću da nadoknadu od 25 evra ulože u obuku zaposlenih kako da se ponašaju prema putnicima”, rekao je Beširi.

Danas sam zvanično podneo pritužbu @wizzair na komentar njihove službenice Dragane na aerodromu u Beču da smo “Srpska govna”. Dragana je iskoristila nemačke reči “Srbi” i “Govna” obraćajući se svojoj kolegenici dok je mojoj saputnici naplaćivala 25 evra za prekoračeni prtljag.

— Naim Leo BEŠIRI (@NaimLeoBesiri) February 7, 2020

Reply
Share this

B92 Info