Beograd — Poslanik SNS Vladimir ukanovi pozvao potpredsednicu Vlade i funkcionerku SNS Zoranu Mihajlovi da podnese ostavke na sve funkcije jer se ponaa kao opozicija.

U kolumni koju pie za dnevni list “Blic”, ukanovi je rekao da je ponaanje Zorane Mihajlovi udar na Vladu i premijerku Anu Brnabi, a kao razlog za svoj stav naveo je sukob izmeu Zorane Mihajlovi i ministra za rad Zorana orevia oko budueg Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti. ukanovi je, meutim, podsetio i da je jedan dnevni list objavio saznanje da je Zorana Mihajlovi, preko svoje savetnice, ugovarala s poslanicom opozicione Demokratske stranke Aleksandrom Jerkov naine na koji e opozicija u parlamentu da kritikuje ministra orevia i Vladu zbog tog zakonskog predloga, a da je i samog ministra nazvala “voza na privremenoj poziciji ministra”.

“Ukoliko je istina to to je objavio taj dnevni list, a mislim da se s tim podacima, pa i SMS-ovima, niko tek tako ne bi smeo da igra, jer rizikuje da popije estoku tubu, dotina potpredsednica Vlade vie u toj Vladi ne bi mogla da ostane ni sekunde. A vala, ni u samoj SNS. Moralno bi bilo da podnese ostavku, mada, iskren da budem, to ne oekujem od nje. No, zahtev za njeno razreenje bio bi normalan put, jer ne moe se sedeti u Vladi, a ujedno raditi protiv te iste vlade i njenih lanova i to zajedno sa opozicijom”, naveo je ukanovi.

Poslanik SNS-a dodao je da Zorana Mihajlovi za njega vie nije deo vlasti.

“to se mene tie, stavljam znak jednakosti izmeu nje i, recimo, Aleksandre Jerkov. Obe su politiki protivnici aktuelne Vlade i SNS”, dodao je ukanovi.

Reply
Share this