Glumac Alek Boldvin tumačile Džona de Lorijana u igranim sekvencama dokumentarnog filma o ovom poznatom proizvođaču automobila, piše “Deadline”.

Da bi dočarao izgled čoveka koji je proizveo čuveni najsavremeniji automobil iz osamdesetih, sportski kupe DMC-12 sa vratima u obliku galebovih krila, Boldvin je pozvao upomoć tim frizera i šminkera iz emisije “Saturday Night Live”.

Film će režirati Don Argot i Šina M. Džojs (“The Art of the Steal”, “Last Dais Here”, “Batman & Bill”), a planirano je da bude završen sledeće godine.

“Šina i Don su među dva najinteligentnija i najkreativnija filmska stvaraoca na koje sam naleteo poslednjih godina. Njihov dokumentarni film “The Art of the Steal” je među mojim favoritima svih vremena i radujem se saradnji sa njima na njihovom predstavljanju života Džona de Lorijana – rekao je Boldvin.

Džon de Lorijan bio je inžinjer zaposlen u “General Motorsu”, a zatim je osnovao firmu “De Lorean Motor Company” koja je najpoznatija je po svom radu na razvoju sportskih automobila Pontiac GTO i De Lorean DMC-12, od kojih ovaj drugi stekao svetsku slavu pojavljivanjem u filmskoj trilogiji “Povratak u budućnost” iako je do izlaska prvog filma 1985. godine De Lorijanova firma već propala.

Naime, on je uhapšen zbog navodnog učestvovanja u krijumčarenju droge 1982. kako bi sakupio novac za spas svoje firme koja je iste godine otišla u stečaj, ali se kasnije ispostavilo da se radilo o nameštaljci federalnih agenata.

Pored priče o ovom uzbudljivom živiotu dukumentarac će uključivati intervjue sa kolegama, zaposlenima njegovoj firmi, advokatima, prijateljima i članovima porodice koji su ga najbolje poznavali.

Reply
Share this