Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je večeras da je tokom 100 dana rada Vlada Srbije zadržala kontinuitet i stabilnost državne kase.

– Postoji politička, ekonomska i finansijska stabilnost. Državna kasa je mirna – stabilna, a stabilnost je jako važna. Nema investicija, nema ekonomije i nema rasta bez stabilnosti – kazala je Zorana Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije odluke donosi na uobičajen način vodeći računa o ekonomskoj politici.

Navela je da je nezaposlenost pre tri i po godine bila 26 odsto, a danas je 11,2. “Mnogo je bolja nego što je bila”, rekla je ona.

Govoreći o infrastrukturi u Srbiji, Zorana Mihajlović je rekla da su napravljeni veliki pomaci, ali da infrastruktura mora i može biti bolja.

– Srbija treba da bude prešpartana koridorima i putevima – kazala je ona i ocenila da je neophodno brže sprovesti strukturne reforme javnih preduzeća.

Ona je rekla da posle 10 godina Srbiji pada javni dug i da to nije samo, kako bi neki rekli, zbog toga što nije potrošen novac za investicije i što se ne ulaže dovoljno.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI