Ne verujem da će biti vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, kaže poslanik Đorđe Vukadinović.

On je kazao da ne misli da je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora svršena stvar kao što to misli većina njegovih kolega u Skupštini, navodeći da nema racionalnih razloga za izbore, a da vlast panično pokušava da ih pronađe.

– Među razlozima za održavanje izbora vlast navodi da treba proveriti volju naroda, da je atmosfera u Skupštini nepodnošljiva, te da treba izaći u susret opoziciji koja traži izbore – kaže Vukadinović, uz komentar da ih niko iz opozicije ne traži.

Kako objašnjava, to je već viđena i providna igra i strategija koja je primenjena 2014. i 2016. godine. Ali, kako kaže, i pristalice SNS ne veruju mnogo u tu priču.

Međutim, on ne odbacuje mogućnost da lider SNS Aleksandar Vučić “prelomi” drugačije uz obrazloženje da ne može da se suprostavi volji članova stranke i da će je poštovati.

Poslanica DJB Branka Stamenković ocenjuje da SNS traži izgovore da raspišu vanredne parlamentarne izbore zato što, kako kaže, “gube izbore u prestonici”.

“- Ako imamo izbore samo u Beogradu, vladajuća većina gubi izbore. Oni se nadaju da će loš rezultat u Beogradu amortizovati ako paralelno imaju paralemntarne izbore, i sad im za to treba izgovor – rekla je Stamenković.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI